Uret: Det vigtigste tilbehør!

Om du er kvinde eller mand er uret nok en af de mest klassiske og vigtigste tilbehør. Uret signalerer, at du har styr på det, men det signalerer også eksklusivitet.

Hvad enten du er til Michael Kors ure eller et Skagen dameur har uret et bestemt image, som smitter af på dig, som ejer, når du går rundt med det. Både af den grund og en masse andre faktorer kan det være svært at finde det rigtige ur, hvis man ikke har forstand på ure i forvejen. Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvilke krav du har til dit nye ur.

Quartz vs. Mekanisk

Det er selvfølgelig altid en god idé at spørge familie og venner om råd angående urkøb. Dog er det vigtigt at have i mente, at det rigtige ur for din ven ikke nødvendigvis er det rigtige ur for dig. Sådan er vi så forskellige. Først og fremmest er det vigtigst at slå fast om du vil have et mekanisk ur eller et quartz-ur. Umiddelbart er de mekaniske ur det bedste valg. Det er dog også det dyreste valg.

Quartz-uret er batteridrevet og sender strøm til en quartzkrystal, som sætter uret i sving. Hvorimod et mekanisk ur trækkes op ved at skrue på kronen. Man kan genkende forskellen mellem disse to typer af ure på sekundviseren. Det mekaniske ur har en flydende sekundviser, men quarz-uret kun tikker på sekundet.

Det mekaniske ur er som sagt det dyreste og koster op imod det tidobbelte af quartz-uret og det er måske værd at tage med i sine overvejelser. Hvis man vil passe godt på sit ur med den hensigt at have det i lang tid, skal begge ure til eftersyn. Det mekaniske ur skal til eftersyn hvert 6. år, mens man kan nøjes med at sende sit quartz-ur til eftersyn hvert 10. år.

Disse ting er også vigtige at have i mente ved urkøb!

Hvis man har besluttet sig for et af de dyre mekaniske dyr, kan der være penge at spare ved at købe det brugt. Er man ikke selv erfaren i at spotte falske varer, kan det være en god idé at alliere sig med en, der er. Der er nemlig rigtigt mange gode efterligner af klassiske ure på nettet og de kan være svære at spotte for en uerfaren. Dog kan man komme langt ud almen sund fornuft.

Er et Rolex ur f.eks. 10.000,- billigere end andre steder, lyder det for godt til at være sandt. Ofte er det det også. Derfor er det en god idé at gå en lang bue udenom sådanne ”tilbud”. Endvidere, hvis man går med tanken om, at dyrt altid er lig med godt, er dette heller ikke sandt i dette tilfælde. Du kan få mange gode ure til mindre penge.

Så med mindre man er urnørd og går op i om det er en første udgave eller en speciel udgave, der pynter sin arm, kan der være mange penge at hente ved at se sig godt omkring på markedet inden køb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *