Guide til efterårets tørklæder

Efteråret går os meget snart i møde. Det betyder hygge, stearinlys, mørke aftner, varm kakao med flødeskum og smukke farver på træerne inden bladene begynder at falde. Samtidig bliver vejret også gradvist koldere. Derfor er det måske også blevet tid til at opgradere efterårsgarderoben og finde striktrøjerne frem fra gemmeren. Efterårsmoden er lige så småt begyndt at ramme butikkerne med et stort udvalg af både tøj, sko og tilbehør. Og noget af det tilbehør der især hitter om efteråret, er tørklæder.

Hvilket tørklæde skal man vælge?

Tørklæder kommer i et væld af mange spændende farver og smukke mønstre. De fås også til mange forskellige priser og kvaliteter. Det gode ved disse tørklæder er, at de nemt og hurtigt kan bruges til at pifte dit outfit lidt op. De kan i høj grad være med til at udtrykke din personlighed. Hvis du for eksempel går meget i mørkt tøj, kan du nemt tilføje et farvet eller mønstret tørklæde.

Store tørklæder kan også bruges som sjal rundt om skulderne sammen med en kjole i starten af efteråret. På den måde kan du stadig bruge dine sommerkjoler sammen med et tørklæde og måske strømpebukser lidt endnu uden at komme til at fryse. Næsten alle tøjforretninger og stormagasiner fører mange forskellige variationer af tørklæder, så det kan være svært at finde ud af hvilket tørklæde, du skal vælge. Først skal du tænke over, hvilken stil du foretrækker.

Er du til pangfarver eller afdæmpede mønstre? Ligeledes skal du afgøre, hvilken kvalitet du vil gå efter. Tørklæder kan fås i både ren silke, pashmina, polyester, uld, akryl og kashmir og mange andre varianter samt blandinger. Her skal du også tænke over dit budget, da tørklæder i ren silke er væsentligt dyrere end tørklæder i for eksempel akryl. Hvis du vil investere i et tørklæde, der skal holde i flere år, kan det derfor godt betale sig at gå efter et i lidt bedre kvalitet. Men hvis du blot er ude efter et hverdagstørklæde, kan du sagtens sparre lidt penge ved at købe et af de billigere og stadig være med på moden med et smukt tørklæde.

Øvrig efterårsmode

Efterårsmoden er så småt begyndt at lande i butikkerne. Udover tørklæder kan du finde masser af lækkert tøj, som nok skal holde dig varm, når vi går ind i en kold tid. Kig især efter en lækker sweater eller striktrøje som du kan hygge dig i på kolde dage. Der er også masser af efterårskjoler og nederdele, som med et par strømpebukser nok skal holde dig varm, mens du stadig ser moderne og feminin ud. Et par lange bukser hører også til i garderoben. Det sidste stykke tid har løse bukser med et bindebælte i taljen været på mode. Det er de fortsat, og fås i langt de fleste butikker. De er både behagelige og praktiske at have på, og så passer de langt de fleste. Samtidig er de en længe ventet afveksling fra stramme, ubehagelige jeans. Du kan finde mange flere guides til at vælge det rette tøj på Trenden.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *