Derfor skal din hund have hundetegn

Som ny hundeejer er der en række ting, der venter på at blive krydset af huskelisten. Praktiske sager såsom en god vandskål, en behagelig hundeseng og en hundesnor i en god kvalitet. En anden ting, som du bestemt ikke mål glemme at skrive på listen, er hundens hundetegn. Hundetegnet er lovpligtigt, og hvis du glemmer at bestille et til din søde, nye hund, kan du komme til at betale en bøde på hele 2.000 kroner.

Det lovpligtige hundetegn

Ifølge dansk lovgivning skal alle hunde over fire måneder bære halsbånd med hundetegn. Dermed er hundetegnet ikke kun vældig praktisk, hvis nu din hund beslutter sig for at løbe hjemmefra en dag, men også strengt nødvendigt. Angående informationerne, som skal stå på hundetegnet, gælder det her om at få påført dit navn og din adresse. Det er kun et lovkrav, at disse to oplysninger skal stå på hundetegnet, men andre informationer er ligeledes praktiske at have stående. Disse informationer vedrører dit mobilnummer. Hvis din hund er stukket af hjemmefra, er det ideelt at have mobilnummeret stående på hundetegnet, så personen, der finder din hund, kan kontakte dig på stående fod. Ønsker du desuden at tage din hund med på kommende udenlandsferier, er det en rigtig god idé at tilføje landekoden (+45) for Danmark. 

Risiko for dyr bøde 

Som sagt kan du komme til at betale en bøde på 2.000 kroner, hvis du glemmer eller lader være med at bestille et hundetegn til din nye hund. Det er ligeledes politiet, der tager sig af bortløbne hunde, som er indfanget. Hvis politiet ikke kan finde ejeren til en bortløben hund, har de flere aftaler med hundepensioner, som tager sig af hunden, indtil ejeren er fundet. Det er dog ikke gratis at have hunden i hundepensionen, idet der kan være udgifter til både transport og ophold på hundepensionen. På denne måde kan bøden nemt overstige de 2.000 kroner, så anskaffelsen af hunden bliver en dyr omgang alt i alt.Det behøver heldigvis ikke at være besværligt at bestille et fint hundetegn til halsbåndet. På Dyrelageret.dk finder du for eksempel et bredt udvalg af forskellige hundetegn, så du kan finde netop det tegn, der passer til din hunderace. I forbindelse med købet af det nye hundetegn er det desuden en god idé at bestille et ekstra hundetegn. Dette hundetegn kan ligge hjemme som reserve, hvis din hund skulle miste det andet hundetegn på en gåtur eller lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *