At blive ældre giver frihed

frihed

Der er fordele og ulemper ved at blive ældre. En af fordelene er mere frihed. Frihed til at gøre alle de ting du har ønsket dig, men aldrig fundet tid til. Måske er du allerede på pension og så er hele din tid fritid. Måske lige bortset fra evt. forpligtelser mod familie og venner, som sagtens kan få karakter af arbejde. Uanset hvad, du får mere tid til dig selv og flere muligheder at bruge tiden som det passer dig.
Mange seniorer udnytter det ved at blive rejseaktive. Jordkloden er blevet meget mindre, siden vi kan rejse verden rundt på under 80 timer i stedet for dage.
Du har også mere frihed til at sige hvad du mener. Samfundet respekterer seniorer på grund af deres større livserfaring. På den anden side tager man det ikke så alvorligt, når ældre siger ting lige ud af posen. Den ret har de også gjort sig fortjent til.

At blive ældre giver også mange udfordringer

Du har måske også fået det at vide af nogle kloge, velmenende folk: Du er så gammel som du føler dig. Gid det var så let. De der siger det, har typisk endnu ikke prøvet det selv, at være ældre. Godt nok kan du holde ånd og intellekt ung, hvis du gør det rigtige. Men kroppen slides ned, uanset hvad. Du kan trække nedslidningsprocessen lidt ud, vinde lidt tid, ved at være sundhedsbevidst. Sund kost og masser af motion gør faktisk underværker.
Sund kost og motion er uden tvivl den bedste medicin mod aldring og nedslidning af kroppen. Kombineret med medicinske fremskridt har sund livstil føret til en markant forbedring af både livskvalitet og livsforventning. Vi bliver i gennemsnit hen mod 20 år ældre end bare for 50 år siden.
Kroppens nedslidning kan desværre ikke standses. I hvert fald ikke endnu. Men de skavanker aldringen medfører, kan i dag afbøjes og lempes med hjælpemidler. Hjælpemidler gør det nemmere at klare hverdagens udfordringer. De forbedrer din livskvalitet.

Bevægelsesapparatet får hjælp af apparater

Det er først og fremmest bevægelsesapparatet der bukker under. Dette betyder at små skader hen ad vejen bliver til skavanker. Skavanker bliver til lidelser og lidelser bliver kroniske. Når en lidelse er blevet kronisk, kan den kun lindres, ikke heles.
Så er det på tide at du ser dig om efter hjælpemidler. Mekaniske hjælpemidler er konstrueret til at kompensere for kroppens svigtende evner. Teknologien for hjælpemidler har også udviklet sig enorm. Det medfører at der i dag findes et hav af fantastiske hjælpemidler i høj kvalitet og til fornuftige priser.

Hjælpemidler for andre lidelser

Fysiske skavanker er ikke den eneste udfordring for seniorer. Der er også sygdomme og en række symptomer der bliver hyppigere med alderen. Inkontinens er en af dem. Mange ældre bliver mere eller mindre inkontinent, både mænd og kvinder. Nogle former for inkontinens kan behandles, andre ikke. Heldigvis findes der også hjælpemidler til det når du lider af en form som trodser behandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *